Om tävlingen

Sara Hector ALS Challenge är en tävling för alla oss skidåkare som tycker om det där med röda och blåa portar, för oss som älskar att susa ner för backen i en bana, och för oss som tycker om att glida ner och njuta av härlig natur och trevligt sällskap. Oavsett ålder, kön eller tidigare erfarenhet är alla välkomna. Idag har vi dessutom ett syfte och något speciellt att fira. Detta är att VÅR KROPP KAN!

 

Målet är att alla som kan, med glädje och energi ska fira kroppens förmåga genom att göra världens kanske allra roligaste aktivitet - åka skidor! Låt oss som har en kropp som kan, samlas och fira att kroppen kan göra någonting som är så roligt och dessutom försöka skapa förutsättningar för att fler i framtiden ska få leva ett friskare, längre och gladare liv.  

 

Tävlingen startar på lördagen den 28 mars med en ungdomstävling för morgondagens stjärnor, där tävlande medlemmar i en slalomklubb och således mer erfarna skidåkare gör upp i backen och får chansen att mäta sina krafter mot världscupsåkaren, Sara Hector. Publiken erbjuds spänning och stiliga svängar där de tävlande står för showen. Detta efterföljs på eftermiddagen av en tävling för oss som helt enkelt gillar att leka och utmana i backen.  Här får alla som vill prova att tävla, oavsett hur duktiga vi är. 

 

Tävlingen är organiserad utav Kungsbergets alpina. Därav kommer 50% av intäkterna från tävlingarna att gå till denna klubb. De övriga 50% av tävlingens inkomst, samt all sponsring och personliga bidrag kommer 100% gå direkt till Ulla- Carin Lindqvists stiftelse för ALS forskning. 

Läs gärna mer om ALS och stiftelsen under fliken ALS.

bauhaus-logo-social-image.png
Bliz.PNG
Svenska_Spel_tvaradig_RGB_edited.jpg
kungsberget.png
pngegg_edited.jpg
Länsförsäkringar Gävleborg - 1485x445_ed